Discussion:
TBOLTMON Error Message
(too old to reply)
Richard Solomon
2018-11-15 15:22:08 UTC
Permalink
I downloaded a copy of TBOLTMON and installed it. When
I try to open it I get a Com Port Error Message no matter
which port I try (#1 through #16).
The computer has a Windows XP O/S.

I also tried it on another computer with a Windows 10
O/S and get the same results.

Perhaps I got a corrupted copy ??

Any suggestions ?

Thanks, Dick, W1KSZ

ps: any other T-Bolt monitoring programs I can try ?

Sent from Outlook<http://aka.ms/weboutlook>
_______________________________________________
time-nuts mailing list -- time-***@lists.febo.com
To unsubscribe, go to http://lists.febo.com/mailman/listinfo/time-nuts_lists.febo.com
and follow the instructions there.
Tom Van Baak
2018-11-16 15:42:32 UTC
Permalink
I checked the TBoltmon files at http://leapsecond.com/pages/tbolt/ and they're fine.
Grab a new copy if you suspect something wrong on your end.

The usual reason that you get a com port error is that the port doesn't exist, or that it's beyond com16.
Does this old computer have native com ports or are you using a serial/USB adapter?
Look in the device manager (devmgmt.msc) to find the actual port number.

If you have a valid port number but you don't trust the serial adapter, jumper pins 2 and 3 and then use hyper terminal (hypertrm.exe) to see if the loopback works.

/tvb

----- Original Message -----
From: "Richard Solomon" <***@outlook.com>
To: "time-nuts" <time-***@lists.febo.com>
Sent: Thursday, November 15, 2018 7:22 AM
Subject: [time-nuts] TBOLTMON Error Message


> I downloaded a copy of TBOLTMON and installed it. When
> I try to open it I get a Com Port Error Message no matter
> which port I try (#1 through #16).
> The computer has a Windows XP O/S.
>
> I also tried it on another computer with a Windows 10
> O/S and get the same results.
>
> Perhaps I got a corrupted copy ??
>
> Any suggestions ?
>
> Thanks, Dick, W1KSZ
>
> ps: any other T-Bolt monitoring programs I can try ?
>
> Sent from Outlook<http://aka.ms/weboutlook>
> _______________________________________________
> time-nuts mailing list -- time-***@lists.febo.com
> To unsubscribe, go to http://lists.febo.com/mailman/listinfo/time-nuts_lists.febo.com
> and follow the instructions there.

_______________________________________________
time-nuts mailing list -- time-***@lists.febo.com
To unsubscribe, go to http://lists.febo.com/mailman/listinfo/time-nuts_lists.febo.com
and follow the instructions there.
Richard Solomon
2018-11-16 19:49:47 UTC
Permalink
I downloaded and installed a new copy from the Leapsecond site.
Found the COM port for the Serial to USB Adapter (COM 5) and
voila ... it works.

I bought two Trimble T-Bolts from an auction site for short money
($80 ea) and wanted to check them out.

The last time I got some T-Bolts was a while ago when they were
being parted out of Telcom gear. That source dried up long ago
and the prices today are right up there. These were the cheapest
I have seen in a long time and they are the Trimble commercial
version, not surplus Tel-Com.

Thanks for the help,

73, Dick, W1KSZ

Sent from Outlook<http://aka.ms/weboutlook>
________________________________
From: time-nuts <time-nuts-***@lists.febo.com> on behalf of Tom Van Baak <***@LeapSecond.com>
Sent: Friday, November 16, 2018 8:42 AM
To: Discussion of precise time and frequency measurement
Subject: Re: [time-nuts] TBOLTMON Error Message

I checked the TBoltmon files at http://leapsecond.com/pages/tbolt/ and they're fine.
Grab a new copy if you suspect something wrong on your end.

The usual reason that you get a com port error is that the port doesn't exist, or that it's beyond com16.
Does this old computer have native com ports or are you using a serial/USB adapter?
Look in the device manager (devmgmt.msc) to find the actual port number.

If you have a valid port number but you don't trust the serial adapter, jumper pins 2 and 3 and then use hyper terminal (hypertrm.exe) to see if the loopback works.

/tvb

----- Original Message -----
From: "Richard Solomon" <***@outlook.com>
To: "time-nuts" <time-***@lists.febo.com>
Sent: Thursday, November 15, 2018 7:22 AM
Subject: [time-nuts] TBOLTMON Error Message


> I downloaded a copy of TBOLTMON and installed it. When
> I try to open it I get a Com Port Error Message no matter
> which port I try (#1 through #16).
> The computer has a Windows XP O/S.
>
> I also tried it on another computer with a Windows 10
> O/S and get the same results.
>
> Perhaps I got a corrupted copy ??
>
> Any suggestions ?
>
> Thanks, Dick, W1KSZ
>
> ps: any other T-Bolt monitoring programs I can try ?
>
> Sent from Outlook<http://aka.ms/weboutlook>
> _______________________________________________
> time-nuts mailing list -- time-***@lists.febo.com
> To unsubscribe, go to http://lists.febo.com/mailman/listinfo/time-nuts_lists.febo.com
> and follow the instructions there.

_______________________________________________
time-nuts mailing list -- time-***@lists.febo.com
To unsubscribe, go to http://lists.febo.com/mailman/listinfo/time-nuts_lists.febo.com
and follow the instructions there.
_______________________________________________
time-nuts mailing list -- time-***@lists.febo.com
To unsubscribe, go to http://lists.febo.com/mailman/listinfo/time-nuts_lists.febo.com
and follow the instructions there.
Brent
2018-11-16 15:44:46 UTC
Permalink
Lady heather, of course...

On Fri, Nov 16, 2018 at 10:23 AM Richard Solomon <***@outlook.com> wrote:

> I downloaded a copy of TBOLTMON and installed it. When
> I try to open it I get a Com Port Error Message no matter
> which port I try (#1 through #16).
> The computer has a Windows XP O/S.
>
> I also tried it on another computer with a Windows 10
> O/S and get the same results.
>
> Perhaps I got a corrupted copy ??
>
> Any suggestions ?
>
> Thanks, Dick, W1KSZ
>
> ps: any other T-Bolt monitoring programs I can try ?
>
> Sent from Outlook<http://aka.ms/weboutlook>
> _______________________________________________
> time-nuts mailing list -- time-***@lists.febo.com
> To unsubscribe, go to
> http://lists.febo.com/mailman/listinfo/time-nuts_lists.febo.com
> and follow the instructions there.
>
_______________________________________________
time-nuts mailing list -- time-***@lists.febo.com
To unsubscribe, go to http://lists.febo.com/mailman/listinfo/time-nuts_lists.febo.com
and follow the instructions there.
Dana Whitlow
2018-11-16 16:17:48 UTC
Permalink
I recently downloaded the program from the leap-year site, and it
worked perfectly right off the bat on an old XP machine that has
a genuine built-in RS232 port. Is leap-year where you got the
program?

Are you using one of those USB-serial adapters? Perhaps it is the
cause of the errors.

Dana


On Fri, Nov 16, 2018 at 9:23 AM Richard Solomon <***@outlook.com> wrote:

> I downloaded a copy of TBOLTMON and installed it. When
> I try to open it I get a Com Port Error Message no matter
> which port I try (#1 through #16).
> The computer has a Windows XP O/S.
>
> I also tried it on another computer with a Windows 10
> O/S and get the same results.
>
> Perhaps I got a corrupted copy ??
>
> Any suggestions ?
>
> Thanks, Dick, W1KSZ
>
> ps: any other T-Bolt monitoring programs I can try ?
>
> Sent from Outlook<http://aka.ms/weboutlook>
> _______________________________________________
> time-nuts mailing list -- time-***@lists.febo.com
> To unsubscribe, go to
> http://lists.febo.com/mailman/listinfo/time-nuts_lists.febo.com
> and follow the instructions there.
>
_______________________________________________
time-nuts mailing list -- time-***@lists.febo.com
To unsubscribe, go to http://lists.febo.com/mailman/listinfo/time-nuts_lists.febo.com
and follow the instructions there.
Loading...